Verktyg för kognitiv formatering

2014-06-18

Edward Bernays

"Den medvetna och intelligenta manipulation av organiserade vanor och åsikter hos massorna är ett viktigt inslag i det "demokratiska" samhället. De som manipulerar denna osedda mekanism i samhället utgör en osynlig regering som är den sanna styrande makten i vårt land. Vi styrs, våra sinnen är gjutna, vår smak bildas, våra idéer föreslås, till stor del av män som vi har aldrig hört talas om. " 
-Edward Bernays 

Edward Bernays, Sigmund Freuds systerson, behöver lite mer exponering för att hjälpa människor att förstå varför de tror på vad de gör. Med andra ord, för att urskilja de nyanserade triggers som subliminalt påverkar deras tankar.

Bernays, som under kommando av Freuds massiv kropp av empiriska forskningsdata, och skall jag väl tillägga hyfsat trasiga EQ a.k.a utvecklad självförståelse (han studerade mänsklig psykologi enligt Freud sedan barndomen), men hade en mekaniskt mästerlig , med dåtida mått, förståelse för mentala processer och är allmänt ansedd som far till den amerikanska PR industrin, modern propaganda och manipulationen av massornas sinnen.

Bernays trodde - möjligen på allvar - att massorna inte kan anförtros beslutsfattandet i en demokrati. För att bevara den "form" av demokrati och samtidigt minimera dess väsen, uppgav Bernays att "massorna" måste presenteras med en förutbestämd kognitiv form av förvalda, för-digesterade uppsättningar av alternativ, dikterade av "den styrande makten" eller liknande sådana män av moralisk "dygdighet". Det borde inte komma som någon överraskning att Josef Goebbels var en ivrig student av Bernays.

Jag hörde först talas om Bernays för snart trettio år sedan på universitetet när jag började läsa marknadsföring, vilket gav mig snudd på en chockerande syn på modern "reklam" och dess naturliga (om än mer noggrant dolda) förlängningar: statliga propagandatekniker. Jag bestämde mig rätt omgående för att detta inte riktigt var min grej, så jag tänkte att detta ordnar andra, eftersom det är så moraliskt helt fel....

Verkligen moraliskt ytterligt tvivelaktiga grejer - speciellt när man mekaniskt lär sig att höja sin egen nivå av medvetande och bli medveten om de försåtliga manipulativa processer som fungerar osynligt och oavbrutet (via "nyheter" och reklam) för att påverka vårt tänkande och forma våra sinnen. Jag såg det ju egentligen redan, men hade väl ändå inte direkt tänkt mig att andra också gjorde detsamma, fast på typ geopolitisk skala.

Men jag skulle starkt rekommendera Bernays i princip emotionellt sinnessjuka bok, "Propaganda." Vilken idag - numera - kan kallas Bernays "inkarnationen av arbetet till att utgöra den definitiva" manualen för kognitiv formatering av mänskligheten.

Så sett härifrån, så kunde den falsk flaggade 9/11 - operationen, aldrig ha genomförts framgångsrikt utan att bankirdårarna hade haft tillgång till den psykologiska arsenalen av verktyg från Edward Bernays till sitt förfogande och givetvis inte heller alla de tidigare varianterna på samma tema; Bernays lilla "kokbok - verktygslåda" hjälpte dem att designa, i god tid, den egna efterföljande mediastorm som effektivt lurade stor del av världen. ...

Men där någonstans bröt också ljuset igenom röken och speglarna i form av skiftet i infromationsrörlighetsriktningen och detta kunde de inte förutse konsekvenserna av.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram