När allt går mot ett.

2014-06-02

20140530_obamanomics_0

Anglozionisterna, inom petrodollarhegemonin kommer nu med alla medel att försöka att förvärra krisen i Ukraina, i syfte att försvaga Ryssland och allt mer sätta hela den europeiska marknaden under sitt inflytande, vilket alltså måste öka dramatiskt innan petrodollarhegemonin behöver stänga sina "tryckpressar" - aka förmåga för de enskilda bankerna att skapa drömbaserad digitalkonfetti ur ingenting med någon som helst värdemässig trovärdighet - med detta sagt expandera balansräkningarna med skulder som tillgångar någonstans i systemet.

- Kreml försöker översätta - konservera - krisen i Ukraina från att bli akut till en kronisk fas - inbördeskrig modell plus, genom tröga förhandlingar för att dra ut på tiden vilket kommer att tvinga Ukraina att närma sig Ryssland, alltså detta mitt i den ekonomiska kollapsen i Ukraina.

Samtidigt kommer Kreml använda tiden till att skapa gynnsamma förutsättningar för en övergång till en kraftig konfrontation med USA - vilken kommer att emanera från arbetet med att koppla loss sig från dollarn med Kina, Iran, Qatar, skapandet av EEG etc.

- Komplett slut på krisen i december 2014, eventuellt tidigare om "USA" avstår från att försöka förvärra fientligheterna.

- Och om Bankhegemonin inte avstår? - Tja, fortsatta försök till att skapa ... ett stort krig i USA:s namn ... ett krig om resurser, eftersom skiffergas "boomen" var en vanlig bubbla. Möjligheterna till detta? Det är en galen människas bedömning som kan beskriva bortom all rationalitet.

Sverige då? Ja vad skall man säga? Vad sägs om ett havererat banksystem efter en dramatiskt försämrad ekonomisk situation i omvärldsekonomin inom regleringsbankens petrodollarhegemoni i kombination med att vi ställs utanför samarbetet i den Eurasiska axeln och står kvar som idioter med Anglozionisterna - galningarna.

...vidare därför i "USA". "Vi förhandlar inte med terrorister"

- Sagt av typ varje amerikansk president genom historien.

Det var dock en bra helg för familj och vänner till armésergeant Bowe Bergdahl: som efter att i fem års hållits fången av de CIA kontrollerade talibanerna i Afghanistan, på lördag morgonen befriades till sist . I utbyte mot sin frihet, enades USA nämligen om att också befria fem militanta talibaner - bland vilka återfinns Afghanistans vice försvarsminister under talibanernas styre och andra som förefaller vara inblandade i attacken den 11 september - som hölls på Guantanamo. Med andra ord var det en pre-förhandlingslösning eller, som annat pekar på, en pågående förhandling av större format.

Något som lägger rejält med lägga bränsle på den elden är insikten om att Obama opererade transaktionsvillkoren i stort sett ensam, med detta sagt banksionisternas kärna i administrationen: i stället för att stå fast vid ett normalt rättsligt krav för att ge kongressen varsel om när fångar släpps från lägret på Guantánamobasen, så tog alltså Obomba återigen till ensidiga åtgärder.

Fast egentligen är det ju inte helt ensidigt: men det visar väl snarast att affären är ett tecken på byteshandeln skapad USA: s "nya" Mellanösternpolitik (konsekvenserna av den artighet som till exempel den falskt flaggade Syrien konflikten skapar, när nyttiga idioter vaknar)...

Så hur pressad är då egentligen Obomba administrationen?

Första och främsta tecknet nu är väl ändå försvarsminister Chuck Hagel, som på NBC: s "Meet the Press" igår live från Afghanistan, där han tydligen hade gjort ett "överraskande" besök, sade att fångutbyten är en praxis av krigföring och tillade att
" Vi förhandlar inte med terrorister. " Han tillade därför grötmyndigt att "USA: s mål är ganska klart, att jaga efter terrorister, särskilt de som tar gisslan, och jag tror inte att det vi gjorde i vår strävan för att få vår krigsfånge släppt, på något sätt skulle på något sätt uppmuntra terroristerna att ta vår amerikanska militärer till fånga eller som gisslan. "

Ursäkten då: swappen hade utarbetats av regeringen i Qatar ( vars Emir, ingen annan än lustigt nog presidenten själv gav sitt tack omgående ). Notera nu alltså att Ryssland samtidigt också opererar geopolitiskt i förhållande till Qatar.

En annan person som också försvarar Obama var Vita husets nationella säkerhetsrådgivare Susan Rice, som tidigare på CNN uttryckte att Obama-administrationen informerade kongressen efter att Sergeanten Bergdahl var i amerikanska händer. Hon uttryckte med emfas hur brådskande uppdraget var, i kombination med den oro som man kände för Sergeantens Bergdahls hälsa, vilket gjorde det nödvändigt att rädda honom utan att det krävdes 30 dagars administrativa förberedelser i förväg.

Vänta lite nu, var han inte i fångenskap i 5 år, men plötsligt blev 30 dagar ett brådskande ärende?

Så faktiskt: nu när Amerika sägs vara på väg ur Afghanistan (vilket vi kommer att tro på när vi ser det), bör någon som är mycket vänligt sinnad till USA upprätthålla rekordnivån på opiumproduktionen: för när allt kommer omkring, vallmofrön, och heroin, måste flyta i floder och hålla västra populationer drogade upp och glada, men framför allt Narkodollarn levande, så det går alltså inte ens att minska den delen av de ekonomiska flödena utan påtagliga effekter för banksystemet.

Frågan börjar väl närmast bli om det där stabila svenska banksystemet, som de politiska representanterna är så stolta över, inte kommer att beskrivas i historieböckerna som förskönande relativ betingelse för stora katastrofer...
Heroin Use

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram