Vilja förstå eller inte

2014-04-13

clueless-excuse

Ett allt bättre väder för miss - förståelse eller för annat. Så frågor tycks komma som brev på den gamla posten, alltså på den tiden när inte FRA - NSA läste och manipulerade all vår post först, och de innehåller en ökande frekvens på följande tema, hur svårt kan det geopolitiska läget vara att förstå?

Tja, inte särskilt svårt egentligen.

Ryssland vill inte ha betalt i drömbaserad digitalkonfetti som kallas för dollar för sina naturresurser, eftersom denna betalnings värde består av, ja just det, elektroniskt manifesterade drömmar. Med på denna vagn av nyvorden realism finns nu den växande och övervägande delen av jordens länder.

För att effektuera detta ställningstagande så vill inte detta tåg av länder ha en expansion av dollarns obetalbara skuldvärdebas, som bara gynnar den enskilt kontrollerade bankhegemonin inom reglerings.

Med detta sagt, Ryssland - sidan - kommer inte att acceptera betalning för gasen i Ukraina i dollar, med mindre än att dollarhegemonin kravlar sig hem till USA och reder ut sitt eget byk - betydande eftergifter. Vilket naturligtvis är helt omöjligt för USA eftersom det skulle innebära slutet för landet ur såväl ett geopolitiskt som ekonomiskt perspektiv.

...och Sverige då? Ja vad skall man säga? Så går det när man satsar på fel häst och är ett litet och girigt men exportberoende land.

Eftersom utvecklingen styrs av den inneboende mekanikens natur i det finansiella system som skall verka beskrivande för ekonomin, så är det en fördel att ha klart för sig att det inom regleringsbanken (BIS) råder ett enskilt kontrollerat kreditbaserat system för handel med varor och tjänster.

...och vidare så råder stagflation inom systemet, där alltså inte den organiska ekonomiska nyttans tillväxt förmår att möta den kostnad som aggregeras av att den cirkulerande penningmängden består av räntebelastade krediter.

Att inte BRICS vill ha betalt för sitt arbete och sina naturresurser i drömbaserad digitalkonfetti, när de väl hade insett detta faktum, får trots allt ses som en tämligen naturlagsmässigt betingad omständighet.

Att Sverige kronan - som del i den valutakorg som värderar dollarn som världshandelsvaluta måste stå upp för dumhetens bevarande, förefaller också vara ungefär lika naturlagsmässigt betingat... för att undvika att snabbare tvingas realisera tillgångsförlusterna - kredithaverierna - i bankernas balansräkningar när dollarvalutan förlorar sitt värde - havererar.

Sammanfattningsvis så kan detta uttryckas som att vi är ovillkorligt fast i ett för alltid försämrat ekonomiskt utvecklingsklimat, så länge vi inte reformerar det finansiella system som styr den ekonomi som kontrollerar politiken.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram