Annars en dag

2014-04-11

putin schack

...och en annan dag som slutar på "annars": och en annan dag där Putin spelar G (ruppens insolventa länder) -7 som vore de en ett schackspel.

Den senaste: EU bör ge stöd till Ukraina för att säkerställa kontinuerliga leveranser naturgas till regionen , sade president Vladimir Vladimirovichs talesman enligt uppgifter från Bloomberg.

"Ryssland är det enda land som hjälper Ukrainas ekonomi, och det med energiförsörjning som inte betalas för," Dmitrij Peskov till journalister i dag i Moskva, där det kommenterades president Vladimir Putins brev i går till 18 europeiska statschefer. "Brevet är en uppmaning att omedelbart se över denna situation, vilket är absurt på ena sidan och kritiskt på den andra. Det absurda är att inte människorna i väst genomskådare sina egna politiska ledare förehavanden.

Som sagt annars: Putin säger att EUROPAS GAS TILLFÖRSEL BEROR PÅ UKRAINA: Varför?

Jo, som jag förklarat tidigare, är Ryssland ganska glada att hålla EU: s gasflöde ... så länge som Ukraina har tillräckligt med gas i lager för att försäkra Gazprom om att det inte kommer att tappa av - stjäla - gas avsedd för Europa. Hur mycket gas utgör Ukrainas behov av för-lager? Tja, typ blyga $ 4-5 miljarders värde eller så. Problemet är att Ukraina inte har en krona att spendera på gas.

Vilket sätter frågan åt sidan om huruvida Ukraina kommer eller inte kommer, att importera ännu mer rysk gas någonsin igen (tack vare några frackingmirakel eller att USA magiskt exporterar naturgas), vad Putin just har sagt är att om Europa vill ha en oavbruten leverans av gas, är det bättre att hitta ett sätt att finansiera Ukraina till ett värde av upp till 5 miljarder dollar, eller annars kommer gasen bara att stängas av.

Kina anyone... För är man Nyfiken på vad som händer med den petrodollarn, så behöver man inte leta längre än denna Interfax uppdatering från igår av Bloomberg: "Gazprom avser" upprätta symbolisk "Yuan Obligation, säger Interfax . "

Och gissa vad annars: Jo, Putin är på väg att vinna ännu en gång :

Europeiska energikommissionären Guenther Oettinger arbetar på en plan för att hjälpa Ukraina att betala en del av sin gasräkning till Ryssland, sade han till den Österrikiska ORF radio på fredagen, och sade att det var "ingen anledning till panik" om ryska gasleveranser till Europa.

" Vi är i nära kontakt med Ukraina och gasbolaget för att se till att Ukraina fortfarande kommer kunna betala de skulder som gasbolaget har till Gazprom och att de inte stiger ytterligare , "sade han och tillade att han skulle träffa Ukrainas energi-och utrikesministrar på måndag .

"Jag förbereder en lösning som är en del av det stödpaket som IMF, EU och Världsbanken "ger" till Ukraina och från vilken betalning för öppna räkningar kommer att vara möjligt."

Vi väntar med spänning på nästa drag från Vladimir Vladimirovich angående denominering av betalningen, kanske lite guld.....

Mario Draghi är ju pigg på att lova att göra vad som behövs, så nu äntligen kommer den finansiella alkemin att få sitt elddop, annars..

Putin ugh_0

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram