Våga vara sitt eget ljus i mörker

2014-04-09

ego

Eftersom vi inte längre litar på det nu inte så populära oraklet i Delfi till vår vägledning, det som dyrkas av en följsam befolkning som hovleverantör av den enda sanna kartan över verkligheten, istället för att försöka bredda vårt eget synfält och ta bort våra Ray Ban för att kunna se ordentligt och uppfatta tillvaron mer korrekt, kastar vi nu om för en annan men av oss självutnämnd myndighet till att med växande förtroende förklara att torra land står att finna inom oss själva. Vi kan processa information själva, vi kan själva utveckla vår egen förmåga till tänkande själva och vi genomskådar själva det sjökort som skapats åt oss av de kognitiva landskapsarkitekterna.

Genom att byta en ledfyr för en annan och istället söka sanningen självständigt, så ogiltigförklarar vi det återkommande "wild card" som kallas för "slumpen" som hela tiden tycks ha halkat in i leken för skapa vraket av förödelse och förgifta brunnen av välfärd och välmåga. Handelsberoenden åstadkommer ingenting för den beroende och allt för företagen som den beroende berodde på i dagens system.

Att vara personligen suverän kräver en alltid pågående kamp för fullständigt avlägsnande av alla eventuella synskador och tillämpning av kritiskt tänkande av ny information som presenteras som den suveräna sanningen. Eftersom "vår" historia har varit, och fortsätter att vara, upprepade gånger höljd i dunkel, redigerad och omskriven under oräkneliga generationer för att passa kontrollbehovet hos varje kartritare, att helt enkelt bara byta kartor kartverket är att bara byta problem, det är inte att hitta lösningar på problemet med att inte kunna beskriva verkligheten.

Själslig intellektuell personlig suveränitet förklarar sig aldrig som segrare, dess natur är att veta att den fortfarande omgiven av fienden, eftersom fienden finns inom oss själva och människan inte kan bli fullkomlig men också därför alltid måste utvecklas, eller gå under i förtid. Kampen står inte främst mot den yttre enfaldens legioner, kampen står alltid främst emot oss själva och utan att dominera den kampen så kommer vi att döma oss själva till att till givna förutsättningar upprepa våra beteenden och därmed motverka människans utveckling.

Det gäller därför också att förstå var vi har varit innan " nu ". Av avgörande betydelse för oss är dessutom att lära oss, och sedan gäller för den nuvarande situationen, var och varför vi var tillbaka tidigare och vad vi har lärt oss av den resan till nu. Utan att (helt) förstå var vi har varit och de lärdomar som kommer ur detta, är varje efterföljande resa vi åtar oss alltid den första gången för oss, jungfrulig mark som i alla aspekter gör oss till nybörjare.

Tiden för den största risken för misslyckande är när vi aldrig har gått själva förut i tanken, även om vi egentligen har och bara inte förstod det .... eller var avsiktligt felinformerade - formaterade i tanken. Att inte veta " vår " historia (faktiskt mer ofta historien om dem som kom före) dömer oss att i all oändlighet upprepa tidigare misstag, fel varv, återvändsgränder och eländiga misslyckanden. Det dömer oss till dumhet

Om kartan har subtilt ändrats eller ändrats (eller ännu värre, kontinuerligt förändrats) då vi har upprepade gånger försäkrats om att allt är sant och korrekt, ett " faktum " som bekräftats av grupptänkande, konsensus och offentlig maktproklamation, så blir vi kvar i att planlöst vandra i landskapet för intellektuellt tiggeri lika förvirrade av slumpmässiga förbipasserande för tydliga anvisningar eller möjligen till och med en bättre karta.

Under dessa förhållanden, kan några bland oss förklara med någon grad av säkerhet att de " vet " att verkligheten som finns utspridd framför dem som visas på kartan är sann och korrekt, en ärlig bild av vad som ligger bortom kullen, på så vis minskar behovet av att faktiskt resa dit för att bekräfta äktheten av kartan i handen.

Hur kan någon lita på en handling av en sådan tvivelaktig stamtavla och härstamning för att göra något annat än att hjälpa till att starta en lägereld på sidan av vägen och värma våra händer när vi samlar våra tankar kring hur den logiska kedja måste se ut som har lett oss hit?

Vad var det som Einstein lär ha sagt om upprepning till given förutsättning....

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram