Ting och ordning.

2014-01-12

creditcrunchjpg

Utan jämförelse så är den centrala aktören på de amerikanska marknaderna (även på världsmarknaden) Federal Reserve Bank. Varje allvarlig oro, varje finansiell analys måste ta hänsyn till Ben Bernanke och hans efterträdare Janet Yellen, ja de måste, eftersom Federal Reserve på egen hand har kontroll över de amerikanska aktie-och bostadsmarknaderna. Så har det varit sedan 1913 efter den av bankkartellen skapade krisen 1907, som gjorde att kreaturet uppstod. 

Men när vi talar om Federal Reserve (eller "Fed", förkortning), har vi utsikt över något mycket viktigt:

Bernanke och Yellen är bara anställda i Federal Reserve, de är inte ägarna. Och vi vet inte vilka ägarna är.

Om du är ny inom detta ämne, kanske detta låter löjligt, och jag kan inte klandra dig för att tänka så. Men, det är ett faktum, att vi egentligen inte vet vem eller vilka exakt som det är. Den amerikanska regeringen äger inte FED och de berättar inte vem som gör det, om de ens vet.

Vi vet att Fed är en privat bankkoncern som 1913 har fått monopol på att skapa amerikanska valutan, och att listan med ägare är en tätt bibehållen hemlighet.

De verkliga ägarna är nästan säkert återspeglade i deltagarlistan i Primary Dealers som gynnas från skapandet av amerikanska dollar (egentligen Federal Reserve Notes) när de görs, men vi vet inte mycket mer än så. Det fanns en lista som cirkulerade i omkring 1931 efter krisen 1929 som syftande till skapandet av regleringsbanken BIS, en bekant tid då andra anade ugglor i mossen, men det var länge sedan.

Så ...

Vilka är då dessa människor som Bernanke och Yellen tar order från? Vi vet inte.

Vad vill dessa människor vill ha? Vi vet inte.

Vilka är deras långsiktiga tillgångspositioner? Vi vet inte.

Vem kan de skydda, bortsett från själva? Vi vet inte.

Om det blir grov, kommer de att lyda politiker? Förmodligen inte, men vi vet inte.

Vår närmaste bakgrund av dessa människor kom från professor Carroll Quigley, som sade att han fick tillgång till registren i början av 1960. Detta är vad han skrev i sin bok Tragedy & Hope : Min absoluta favoritbok.

http://ia600200.us.archive.org/17/items/TragedyAndHope_501/CarrollQuigley-TragedyAndHope.pdf

Det får inte kännas till att cheferna för världens viktigaste centralbanker själva bara var inkarnationen av krafterna från finansvärlden. De var inte makten.Snarare var de tekniker och agenter i de dominerande investeringsbankerna i sina egna länder, som hade tagit upp dem, och som var fullt kapabla att kasta ner dem igen.

De materiella ekonomiska makterna i världen var i händerna på dessa investeringsbanker som förblev till stor del bakom kulisserna i sina egna personliga privata banker. Dessa bildade ett system för internationellt samarbete och nationell dominans som var mer privat, mer kraftfull och mer hemliga än för sina agenter i centralbankerna.

På ett annat ställe skriver han:
Befogenheterna för finansiell kapitalism hade ett annat långtgående mål, ingenting mindre än att 1931 skapa ett världsomspännande system för finansiell kontroll i privata händer, för att kunna dominera det politiska systemet i varje land och ekonomin i världen som helhet ... Varje centralbank försökte dominera sin regering genom sin förmåga att kontrollera egna lån, för att manipulera utländska börser, för att påverka den ekonomiska aktiviteten i landet, samt att påverka samarbetet med politiker med efterföljande belöningar i näringslivet.

Så berättade Quigley sanning? Jag vet inte riktigt, men Quigley har alltjämt ett utmärkt, för att inte säga otadligt rykte. Detta var inte en människa som berättade vilda historier.

Och om Quigley talade om sanningen 1966, är det då fortfarande sant?
Jag vet inte det heller, och det är poängen !

Det finns en grundläggande faktor i vår ekonomiska analys som är helt okänd för oss.

Förutsatt ...
Okej, förutsatt att Quigley talade sanning och att hans information förblir nära sanningen ... och förutsatt att när det kommer till kritan, så kommer Fed att ignorera politiker ... verkar det troligt att Fed (som köper upp rättigheterna till massor av verklig egendom för tillfället) kommer att dra ur kontakten vid något tillfälle.

Syftet med att dra ur kontakten kommer att vara tvåfaldigt: För att återställa ett ohållbart ekonomiskt system och att befästa sin position i en deflation. (Deflation, med sin flod av betalningsförsummelser, som överför tillgångar från låntagare till långivare.)

Efter det, och med några vänliga lagstiftningar, kan de skriva ut pengar och överge kreditförlusterna("$ 10.000 sedlar till alla!") Och återställa deras system.

Förutsatt, naturligtvis, att alla stolpskott (det är du och jag) håller sig till att lyda reglerna i ett riggat spel.

Fundera på denna bild ur perspektivet av det globalt enskilt kontrollerade kreditbaserade system som skapades med regleringsbanken (BIS) 1931 och fundera på vilka händelser som har hänt var och varför i tiden när den cirkulerande penningmängden har varit tvungen att ökas för att inte systemet skall gå i stagflation..

Notera sedan hur utvecklingen blev.

1900 talets utveckling

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram