Återhämtning sa Bill

2014-01-08

Det har varit mycket spekulationer nyligen om några "fullkomligt oklanderliga" tankar om den spanska ekonomiska återhämtningen. Och medan denna har verkligen sänt den lokala Ibex börsen till skyn, kan vi ändå inte se någon indikation på en sådan återhämtning, åtminstone inte i officiella ekonomiska data för den organiska ekonomin eller ekonomin i övrigt.

Det senaste exemplet är naturligtvis dagens europeiska arbetslöshet för november, som på Euroområdet nivån är oförändrad på 12,1%, vilket också är det gällande rekordet efter en tidigare revidering. Men vad som är mer oroande är att enligt dagens officiella europeiska statistik, den spanska arbetslösheten i november var 26,7%: alltså all time high som i oktober och knappast ett tecken på någon nära förestående ekonomisk renässans.

Men det blir riktigt illa när man tittar på Spaniens ungdomsarbetslöshet. Med 57,7% i november, var alltså nästan två av tre spanjorer under 25 utan jobb och spiken i kistan för "återhämtningen" är att denna nivå är nu en bra bit över den senaste uppdateringen från Grekland, där ungdomsarbetslösheten "bara" var blyga 54,8% i september.

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/3-08012014-BP/EN/3-08012014-BP-EN.PDF

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram