Att bränna sin själ

2013-12-07

Balrog_Wallpaper

Det globala enskilt kontrollerade kreditbaserade systemet inom BIS och IMF har funnits länge som ryggrad till moderna ekonomin av idag, så länge att vi har vant oss bortom våra normala möjligheter till föreställningar om ett annat system.

Detta trots att det rent faktiskt är på det viset att pengar styr den ekonomi som kontrollerar all politik och att det därför är på så vis att det globala konglomerat av banker som kontrollerar penningmängden rent faktiskt, om än alltså fortfarande i det dolda för mångas medvetande, således nu även rent praktiskt och öppet är vad som styr precis allt i tillvaron för människor och samhällen.

Kulissen av demokrati och avslöjandet av denna globala finansiella hegemoni finns nu öppen att beskåda i ljuset av verkligheten för envar som bara orkar göra sig besväret av att stanna upp och höja blicken det allra minsta för att se efter. Det är mycket svårt, om inte rent av omöjligt, att värja sig från den fullkomligt överväldigande närvaron av systemet och hur det har lyckats infiltrera och genomsyra varje por av den moderna människans tillvaro. Pengarnas psykologiska roll och betydelse för människors liv har aldrig någonsin varit större, till och med människor själar är nu ockuperade av penningmakten. Det geopolitiska perspektivets verklighet bygger på samma psykologiska fundamenta.

Divide et impera bygger därför på problemformuleringsinitiativet!

När "imperier" bryts upp, kan andra intressen ta makten. Genom att olika secessioner (utbrytningar) inträffade, så producerades en samling av små stater som Georgien, Azerbajdzjan, de forna centralasiatiska sovjetrepublikerna, Ukraina, Baltikum och de bitar i vilka Tjeckoslovakien och Jugoslavien bröts sönder med hjälp av polariserande "nationalism".

Regeringarna i dessa svaga stater var lätta offer för bankhegemonin att köpa. Regeringarna i dessa maktlösa stater är mer lyhörda för bankhegemonins representanter än för sitt eget folk. En stor del av det forna sovjetiska imperiet är nu bara en mindre dold del av bankhegemonin. Georgien, födelseplatsen för Josef Stalin, skickar nu sina söner att dö för Petrodollarsystemets upprätthållande i Afghanistan, precis som Georgien gjorde för Sovjetunionen. Sovjetunionens kontroll över sin penningmängd var aldrig någonsin ens värd namnet.

Dessa tidigare rekvisit - satelliter - för det ryska / sovjetiska imperiet håller på att mer öppet införlivas i den bankhegemonins diktatur av skuld som kallas marknad. De godtrogna nationalisterna, naiva bortom rim och reson, i dessa allt mer öppna bankkolonier skulle kanske kunna tro att de är fria, men de har helt enkelt bara utväxlat sig för en herre mot en annan, en som redan innan var den som stampade takten.

De är blinda på grund av sin underdånighet, eftersom de minns sin underkastelse för Ryssland / Sovjetunionen och ännu inte har insett sin underkastelse till bankhegemonin - City of London, som de ser som en befriare med ett checkhäfte. När dessa svaga och maktlösa nya länder, som inte har någon beskyddare, inser att deras öde inte är i sina egna händer, utan i City of Londons händer, kommer det att vara för sent för dem. Då är redan räntekostnaderna för stora och människorna har blivit alldeles för förälskade i sin belånade ägodelar och sin konsumtion.

Med kollapsen av Sovjetunionen, klev "marknaden" snabbt in i stället för Sovjetunionen. De nya länderna bröt sig alla ut och så blev Ryssland ensamt på den tiden och därmed svagt, hjälplöst och öppet för finansiell plundring.
Oligarkerna gjorde entré på den politiska scenen under marknadens fanor, jag behöver väl knappast nämna deras Khazarsionistiska gemensamma agenda.

City of London använde icke-statliga organisationer som finansieras av Washington och dess EU-dockor för att skapa anti-ryska, pro-amerikanska, pro-EU-rörelser i de tidigare beståndsdelarna av Sovjetryssland. De godtrogna folken var bara så glada över att ha undgått den sovjetiska tummen i ögat att de inte insåg balken i ögat och att de just då hade fått hade nya herrar med mer subtila förmågor och verktyg för att utöva förtryck.

Det är nog en bra gissning att nuvarande ukrainska protester är en CIA- organiserad tillställning, med hjälp av finansiering från Washington och EU manipuleras hat från ukrainska nationalister mot Ryssland. Protesterna är alltså riktade mot Ryssland, om nu någon skulle ha lyckats undgå det knappt underliggande mediala budskapet. För om Ukraina kan läggas om till en kurs in i fållan av "marknaden" för bankimperiet, får Ryssland ytterligare minskad förmåga som världsmakt.

För ytterligare underblåsande av kulissmakten i detta ändamål genomförde NatOz krigsspel mot Ryssland förra månaden Steadfast Jazz 2013. Finland, Ukraina, Georgien, och så givetvis neutrala Sverige som har erbjudit sitt militära deltagande i nästa iteration av Natos krigsspel som ligger nära Rysslands gränser, trots att vi inte är Natomedlemmar.

Denna försvagning av Ryssland som en mäktig stat är avgörande för bankhegemonins agenda för fortsatt världsdominans. Om Ryssland kan göras impotent, är Washingtons enda bekymmer Kina. Och de svenska bekymren stavas räntekostnadstillväxt.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram