2 have 4 CN

2013-09-08

262805_3949915820922_1415097265_n

Sorg är källan till kunskap genom eftertanke, de som vet mest måste sörja djupast, det är kunskapens träd inte livets träd.

Många är de myter som allmänheten håller fast vid så kärt. Många är de lögner som ännu så tappert anförs av de politiska ledarna. Många är också de kvarnstenar som sitter runt halsen på vårt betalningssystem för handel med varor och tjänster i samhället, ett system som nu snabbt håller på att förlora sin fart och funktion.

Många är de bedrägerier som därför begås alltmer rutinmässigt öppet i helbild. Hela det samhällsbärande ekonomiska betalningssystemet nu vittrar sönder i öppen dager, exponerade myter, lögner motsägelser och detta medan dessa kvarnstenar ovillkorligen tynger sönder detta finansiella och ekonomiska system som bär upp samhället som är byggt på illusioner.

Den kommande ogiltigheten av värdet i skuldbaserade pengar, de insolventa bankerna, den giftiga modellen på statspapper, dessa olagliga pengar, de påträngande försvagande centralbankernas franchisesystem, dessa utgör försiktigt sagt rätt stora kvarnstenar runt halsen på hela det västerländska finansiella systemet.

Det aktuella systemet dödar samhället, inte minst beroende på ett faktum med mängder av arbetande skolade ekonomer, som intellektuella skökor i nära samarbete med makten för utformningen av politiken för att förleda människor. Nationen rusar snabbt mot ett systemisk misslyckande ur alla tänkbara perspektiv av verklighetens ljus. En snabb översyn bör skapa ett avslöjande av alla myter, lögner, bedrägerier och kvarnstenar, innan det är för sent för att rädda samhället.

Efter decennier av statligt givna allmosor av information för hjärntvätt och indoktrinering av våra barn i det offentliga skolväsendet, besitter den yngre generationen inte samma referenspunkter för principerna om demokrati och ekonomi som de gör för de av oss som är födda på 50, 60, 70 och 80-talet.

Det finns endast ett fåtal tiotusental som minns prövningarna av den stora depressionen som skapades för att kunna införa detta system där allting egentligen är upp och ned och många av oss var, ofödda, barn eller spädbarn under andra världskriget. Ändå hade barnflickan staten ännu inte fullt trängt in i våra dagliga liv, eftersom detta skedde nyligen och alltså med naturlagsmässig nödvändighet för systemets upprätthållande.

Varenda människa utvecklar övertygelser och åsikter utifrån sina samlade erfarenheter, kunskaper och andra influenser från en mängd olika källor, inhämtade under åren av deras livstid. Ibland utvecklas dessa föreställningar och åsikter till nya föreställningar som ackumuleras till information. Ibland blir informationen oföränderlig oavsett vad för ny information som kommer i människors väg. Likt en allmän regel, så är våra politiska övertygelser starkt påverkade av vad våra föräldrar tror och de åtgärder de vidtagit eller för all del vidtar nu, för att främja dessa föreställningar. Våra idéer om pengars inneboende natur och funktion är rotade i illusioner, alltså bygger på vad vi men och kan förändras genom ledning till upplysning och ett nytt system kan skapas på sakligt fasta rationella grunder för långsiktigt hållbar utveckling för samhället.

Eftersom befolkningen åldras och en generation börjar att dö bort, så kommer också allmänna övertygelser och åsikter i den generationen att dö bort med dem och generella uppfattningar och åsikter i den generationen ersätts av den framväxande generationens.  Frihet är därför aldrig mer än en generation borta från utplåning. Så vi kan inte vänta.

På grund av de olika erfarenheter och influenser som påverkar varje generation, så kan övertygelser och åsikter vara väldigt olika också. De som upplever svåra tider, såsom under den stora depressionen eller andra världskriget, skulle ha övertygelser och åsikter som väsentligt formats av dessa tider. Däremot skulle en generation som var genomsyrad av välstånd formas på helt annat sätt och deras övertygelser och åsikter skulle återspegla detta välstånd. Med andra ord, skulle deras referenspunkter, vilket är grunden för de flesta övertygelser och åsikter, direkt påverkas av den tid i vilken de bodde. Vi är alltså barn av vår tid och vi behöver inte alltid vara bedårande, men risken är således också fullkomligt uppenbar för att bli bedårad - vilseledd utan att ta personligt ansvar för ett självständigt eget tänkande.

För de av oss födda på 60, 70 och 80-talet, så är våra referenspunkter mycket kopplade till våra inlärda grundläggande principer för vår demokrati, eftersom vi fick lära oss dessa principer och vi tror på dem, även om vi numera i en ökande omfattning börjar inse att vi har undanhållits de bärande funktionsmässiga grunderna för att nå den uppgivet eftersträvade effekten. För nästa och kommande generationers påverkan av fundamentet för demokrati, så är situationen betydligt mer obskyr, särskilt eftersom den feodala politiska marionettregeringen fått som uppgift att fastställa läroplanen för det offentliga skolväsendet, en läroplan som nu är ännu mer direkt relaterad till de nationella och internationella önskelistor som har skapats av särskilda intressegrupper.

Dessa läroplaner är mer spetsade med indelande ismer, rabiata miljörörelser och en ny globaliserad världsordning. Så lätt är det att ändra trossystem under en enda generation, genom att undervisa barnen i denna generation till att bli en grupp som "tror" att de ska läras och utbildas till någonting, detta för att nå ett önskat resultat och att "forma" den nya generationen till att motsvara dessa föreställningar. Hitler kände denna teknik väl.

I Dagens Nyheter 1944-11-25 så skriver Wilhelm Scharp en artikel som kanske kan ge lite ljus åt någon.

”Med förundran och beklämning ha många demokratiskt och nationellt tänkande svenskar följt denna skolas tillkomst och utveckling. Samtidigt som stor möda och kostnad nedlägges på att utreda förutsättningarna för en ny svensk skolordning, som skall bli grundvalen för våra barns uppfostran till effektiva och lojala samhällsmedborgare, i vårt fria svenska samhälle, ha samma personer som stått i spetsen för denna skolutredning - statsrådet Bagge -generaldirektör Holmberg och professor Erik Wellander – aktivt lånat sin medverkan till upprättandet av en av de mest effektiva och farliga centraler för öppen eller inlindad nazistpropaganda som tänkas kan.”

”Ha dessa herrar ens tagit del av den första satsen i denna för alla tyska skolor gemensamma och bindande programskriften?

Denna lyder ”Den tyska skolan är en del av den nationalsocialistiska uppfostringsordningen, den har till uppgift att i förening med andra folkuppfostringsmedel, men med de för den säregna uppfostringsmedlen, forma den nationalsocialistiska människan.

En aspekt av det Svenska folkhemmet har länge varit möjligheten att njuta av sina sista återstående år i pensionerad välmåga. Men medan alla vet att de finansiella spelreglerna har varit föremål för ändringar under åren, så har de senaste helt nya förändringarna i den globala finanspolitiken visat sig vara en virtuell rivningskula i kedjan till en enorm finansiell grävmaskin för Svenskarna pensionsdrömmar.

Verkligheten gör sig idag så påmind överallt att till och med den moraliskt förkastliga kadern av Svenska presstituerade inte längre med någon bibehållen trovärdighet kan underlåta att rapportera om tillståndet inom äldrevården. Det har faktiskt gått så långt att till och med samhällets idoler på TV - "kockarna" drar sina lansar - kockslevar och slår ett välmenande slag i tomma luften för den allmänna välfärdens vidmakthållande.

Internationellt så anställs dock nu så dramatiska åtgärder åtgärder, att det inte kan dröja länge innan även dessa kommer i ljuset av verkligheten hos det allmänna medvetandet. Men DÅ handlar saken tråkigt nog inte bara om tillagningen av maten på olika äldreboenden.

Under de senaste åren har Centralbankerna gått från att bedriva en simpel kuliss av uppgiven räntemanipulation till målet att upprätthålla bankens solvens-och aktiepriser- det som kallas prisstabilitet - alltså värdet på bankernas krediter i cirkulation - vad som vi i dagligt tal kallar för pengar.

Denna ångvälts funktionsmässigt ovillkorliga inblandning i marknaderna har haft både enorma och förödande konsekvenser, som ännu inte har nått det allmänna medvetandet. Detta gäller inte bara för det Nuderska "köttberget" som nu slår i pensionsåldern med full demografisk kraft, utan också för deras barn och barnbarn - tre Svenska generationer vars pensionsförhoppningar, nu bara har kvar att svänga som dörrar i övergivna hus, i vinden av brutna löften.

Att "bara" vilja leva sitt eget liv i sin egen lilla tillvaros livspussel, är tyvärr också detsamma som att inte vilja bry sig, så därför inträffar detta nu också med en närmast fullkomlig naturlagsmässighet.

Demokratins grundläggande skyldigheter för människan är att vara engagerad, upplyst och medveten, vilka uppenbarligen lämnar mycket övrigt att önska av gemene man i samhället, som nu står inför ett ofrivilligt uppvaknande av en aldrig tidigare skådad natur.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram