Outside the box.

2013-08-23

pandoras-box

På tal om Saudi eftersom landet ju är rena "svenskbyggden" (gg-FOI) med avseende på BAE- Al Yamamahfonden och den roll som företaget har för svensk försvarsindustri.

För dem som betvivlar på att Saudiarabien står långt fram i kön för socialt sammanbrott, skulle jag vilja ställa frågan om varför nationen ansåg det nödvändigt att pumpa in miljarder dollar i den nya egyptiska militärjuntan?

Medan landet är säkerligen världens mest använda som en proxy för kontrollerad opposition från väst, så är den saudiska regeringen själv rädd för att framgångar för avvikande element från petrodollarhegemonin kommer att sprida sig till inom landets egna gränser. Alltså att man tappar kontrollen över den kontrollerade oppositionen.

Lite förstår man därför att detta utgör en del av den globalistiska spelplanens agenda för kontroll. Utan kontroll över Saudi petroleum, förlorar USA sitt sista inflytelserika fotfäste på oljemarknaden, och det finns då absolut ingen som helst tvekan om att dollarn kommer att falla som den petrokemiska handelsvalutan strax efter. Den desperation som orsakas av sådan energikris kommer att göra att de internationella marknaderna kommer att tigga om en lösning, någonting som liksom vore detta av en slump globala bank karteller ledda av IMF är mer än villiga att ge.

För att garanterat alltid vinna så måste man alltid kontrollera båda sidor av den bipartisana kulissen.

Man kan nog numera på goda grunder anta att upplysningen sedan länge har nått så långt som in till det politiska ledarskapets medvetande i MÖ och att det därav inte heller är så särskilt rimligt att förvänta sig att det politiska ledarskapet så kapitalt bortser ifrån realpolitiska konsekvenser, med avseende på politiska åtgärder till förmån för att inbilla sig att Allah skall ställa allt till rätta, så att det politiska ledarskapet därför istället gör främst religiöst betingade dumheter till men för sig själva. Så är det alltså helt enkelt inte.

Mordors (petrodollarhegemonin) direkta skapande av det syriska upproret med dess finansiering och beväpning av al-Qaida-agenter, har förståeligt nog förargat många nationer i Mellanöstern, däribland Iran. Med detta avses alltså den internetmedvetna alltså främst mer sekulariserade delen av befolkningen, vilket alltså är de människor i befolkningen som inte är kontrollerade, förledda eller låter sig kontrolleras av petrodollarhegemonin med sitt underrättelsetjänstklusters (MI-CIA-Mossad) politiska diversionsverksamhet.

Den USA-kontrollerade religiösa fundamentalismens roll i Mellanöstern som kontrollerad opposition, kommer nu alltmer i dagen och den medvetna massan växer för varje sekund som går avseende detta.

Iran sitter på den mest vitala farleden för olja i världen: Hormuzsundet, det är en "key point" i saken fast numera egentligen av helt omvända skäl gentemot tidigare då råvaran olja har utgjort en primär fråga ur ett tillgångsperspektiv för konsumtion.

Cirka 20 procent av världens årliga oljeexport levereras genom Hormuzsundet och det smala inloppet är otroligt lätt att blockera med nästan inga resurser alls. I själva verket är denna strategi precis vad Iran har förberett för i en halv evighet, med syfte att hindra - avskräcka en amerikansk / israelisk invasion. Nu är spelplanen omritat eftersom petrodillahegemonin vacklar i sitt fundament, det kreditbaserade systemet inom BIS och IMF.

Närvaro av USA eller Nato på marken eller i luften ovanför Syrien, Egypten eller Iran kommer sannolikt att leda till blockering av Hormuzsundet, vilket orsakar kraftiga höjningar i bensinkostnaderna, som amerikanerna inte har råd med. MEN det skapar också en ökande efterfråga på dollarvaluta på världsmarknaden och det kan ju kanske tänkas hålla liv i spektaklet ytterligare någon kort tid, så därför måste först Syrien göras totalt instabilt och sedan också sannolikt Turkiet för att skapa ytterligare regional instabilitet (som drottningoffer i kulissen).

Detta för att sedan enklare kunna dra in Iran i denna makrofinansiella sociala destabiliseringsvåg som skall motverka den accelererande sönderfallshastigheten för petrodollarhegemonin och det kreditbaserade systemet inom BIS och IMF genom att upprätthålla en konstgjord efterfråga på dollarvaluta.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram