Själens R-evolution

2013-08-13

168987_181765955197449_100000921362969_409867_7711465_n

Någon har sagt att det första offret i krig alltid är sanningen. Jag tror faktiskt att det är en rätt skarpsinnig iakttagelse, inte minst när en maktstruktur befinner sig i konflikt. Det finns många skäl till varför detta skulle vara sant, och många ursäkter till varför det dessutom faktiskt är just på det viset. Naturligtvis så kommer den mest utbredda ursäkten för uppsåtligt förfalskande av information att vara att den nationella säkerheten kräver detta. Men vad kräver då inte ett betalningssystem som bygger på förtroende och som dessutom är fundamentet för både den rådande maktordningen och samhället. I det kravet inryms det inte bara vita lögner.

Makteliten kan ju inte avslöja något av informationsmässigt värde för människorna i samhället i förhållande till makteliten, eftersom makt är kraft att bryta motstånd. Makten kan inte låta människorna ha en fördel gentemot sig själv. Makten kan ju inte äventyra sina positioner. Vilket gör att det där med människorna som fiender till varandra i en polariseringskuliss, det blir ett användbart kort. Allt sedan Neros dagar har olika operationer genomförts för att kunna skuldbelägga en eller flera olika parter i önskad riktning i denna typ av spel för polarisering, alltså Nero brände Rom för att kunna skuldbelägga de kristna, inte obetydligt fler maktspelare har sedan dess följt i hans konspiratoriska fotspår.

Naturligtvis under krig så finns det ju också en viss legitimitet för vissa av dessa påståenden, men dessa ursäkter blir snabbt i stället till välgrundade misstankar när de väl blir missbrukade.

Då en förklaring eller ursäkt blir informationsinnehållsmässigt misshandlad, alltså då den bland annat används för att förhindra nationernas folk från att ifrågasätta de beslut som deras regeringar fattar och detta att just regeringen då är budbärare och utgör människors främsta skäl för att helt okritiskt lyssna på informationen från makten, då finns det ett demokratiskt problem.

Vi vet kort sagt inte ett jota om vad som egentligen händer just nu exempelvis i den finansekonomiska regionen, vad vi vet enligt medierna är att förloppet har haft en stabiliserande och förbättrande inverkan på snart i princip allt och alla genom olika räddningsinsatser och vi vet dessutom även att detta främst hittills har gynnat den part som inte av tillfälligheter, innehar rätten att skapa valuta, den globala västerländska makteliten med sin krympande svans av tjänare.

Den politik som nu förs inom BIS och IMF kommer alltså från en västerländsk maktelit. Den har mediala armar som en global jättebläckfisk eller trädet Yggdrasils grenar och rötter och hela geografiska områden tjänar dess budgivning. City of London är dess praktiska hjärna, Washington DC är musklerna, Israel dess underrättelsetjänst och Vatikanen står för religiositeten och sinnenas bedövning, för att inte människor skall vakna. Folkvalda politiker är ingenting annat än denna maktelits lydiga tjänare

Detta kluster av möjlig påverkan tjänar tillämpningen av kolonialisering - elitens vilja för att beskriva deras satsningar som "politik", "finansiell magi" och "religion". Det hjälper makteliten att dölja, förvränga och tyvärr är även en del alternativa medier på grund av fördomar eller enkel naivitet, villiga att medvetet eller omedvetet sprida desinformation för maktelitens önskade syften.

Men, återigen, det är så det fungerar: Eliten odlar även på lång sikt dominerande sociala teman och sprider dem så gott de kan. Innan Internet hade makteliten ett nästan oinskränkt distributionssystem för information. Maktelitens största problem någonsin och just nu stavas därför: I-N-T-E-R-N-E-T.

Så egentligen är numera detta vilseledande en mycket kallblodig verksamhet, den största verksamheten i världen dessutom, vilken omfattar i princip all västerländsk ekonomi och kultur. Makteliten styr i princip allt från banker, finans, populär underhållning – till ja, praktiskt taget varje aspekt av livet hos den moderna människan har till synes penetrerats och formats av maktelitens agenda allt sedan de ostindiska kompaniernas dagar, i en varierande och ökande utsträckning. Men revolutioner är som bekant alltid närmast då förtrycket är som störst och tro mig när jag uttrycker att den allmänna upplevda ofriheten inte på något vis saknar betydelse i upplevelsen av den själsliga ofärden.

Målet för makten är en fullfjädrad och formell världsregering, detta alltså på givna grunder eftersom makt definieras som kraft att bryta motstånd och därför bara kan växa eller erodera bort och DETTA är minsann ingenting som intresserar själsligt saktfärdiga - makthungriga människor, vilka också rent definitionsmässigt söker yttre bekräftelse för att kompensera sig för sin inre tomhet.

På 2000-talet, på grund av den oförutsedda och växande utmaningen från Internet, verkar den tillämpade taktiken för eliten därför få en alltmer auktoritär form i takt med att informationens nya rörlighet skapar en ny transparens. Krig, ekonomiska depressioner och regelverk av auktoritär natur sätts in i en accelererande omfattning för att skrämma massan av uppvaknande människor.

Detta är inte precis någon subtil manöver. Men makthavarna förlitar sig på den rena storleken av manipulationen för att skydda dem från upptäckt av det allmänna medvetandets radar. De flesta människor har helt enkelt inte den känslomässiga förmågan att acceptera idén om uppsåtligt ”skapad historia” av denna omfattning.

De flesta människor kommer i själva verket att behöva betydande exponering mot argumentet innan de är villiga att acceptera detta kognitivt. Alltså en vid många tillfällen upprepad exponering för argumentet. Naturligtvis så agerar eliten inte funktionsmässigt kognitivt, av just detta skäl, makteliten bara älskar den allmänna kognitiva dissonans, alltså den inre konflikt som gör att människor söker sig till det trygga och kända, som makteliten tillhandahåller. Makteliten arbetar i riket av ren känsla. Människan verkar i sfären av känslor. Även vårt intellekt laddas med känslor. Människans största fiende idag är därför den egna irrationaliteten, känslostyrningen på den irrationella grunden att känslorna får styra och färga eftertanken i en alltför hög utsträckning som skymmer de rationella perspektiven.

Om man accepterar tanken på riktad - skapad historia, alltså att det finns inga sådana tillfälligheter som sammanträffanden. Ett meddelande sänds. Det är avsett att absorberas på flera nivåer. Men på den mest grundläggande nivån så utgörs meddelandet av hotelser. Meddelandet är baserat på tanken att starka krafter kommer att organisera ditt liv och arbete under 2000 talet ännu mer än under 1800 och 1900 talet och att dessa krafter kommer att verka på en global skala.

Jag har redan tidigare resonerat lite i att perioden av västerländsk ”kolonialism” delvis var ett sätt att inrätta det nu aktuella paradigmet, eller i alla händelser ett delmål på resan. För när allt kommer omkring så var makteliten för dagen, då inte i behov av att dela sina egenskaper och resurser mellan länderna. Men de gjorde detta ändå, vilket belyser den långsiktighet för förelegat i planeringen. Och alla länder agglomereras nu successivt till kulisser av lydiga fackföreningar. Man kan väl säga att kolonialisering förutsätter en minskad nationell strategisk operativ militär och politisk förmåga. Så att härska genom söndring, baserat på en allmän omedvetenhet i förhållande till verkligheten, det är den enda numera möjliga metoden för kolonialisering. Vilka intressen som driver denna typ av frågor, har en snabbt växande del av befolkningen nu börjat att få klart för sig. Riktad historia har en lång stamtavla!

168225_499695013458_6499393458_6070309_6360876_n

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram