Med eller utan vetande

2012-11-03

Det som vi nu upplever är historiens största möjliga ekonomiska kris, och den kommer att fortsätta att förvärras, så länge vi inte gör någonting effektivt åt detta.

Riksbanken, politiker och massmedia låtsas som att vi kan ta det lugnt, och att vi i princip inte alls kommer att påverkas av den internationella krisen, men vanliga människor känner av verkligheten i form av stigande priser på mat, el, bränsle, och på fallande bostadspriser och även inom kort stigande räntor.

Inbillningen att Sverige är en stabil ö i ett stormande hav är en farlig fantasi som bör punkteras så fort som möjligt för att Sverige skall kunna hantera denna kris på förnuftigt sätt.

Det är som hävdats gång på gång, INTE en ”bo lånekris” eller ”kreditfrossa” eller ”finansiell oro”.

Detta är en existenskris för de finansiella valutasystemen och civilisationen. Den är ett resultat av att en kuliss fick fäste 1931 i samhället genom skapandet av BIS och IMF, i speciellt Amerika och Europa, som ända sedan 1900-talets början alltmera har förletts ifrån den positiva ekonomiska idén om ett produktivt samhälle som bygger upp sin produktionsförmåga och utvecklar sin infrastruktur, sjukvård, utbildning och vetenskap för att säkra alla nu levande och framtida generationers välbefinnande och utveckling.

Vi har i stället fått ett pessimistiskt och egoistiskt konsumtionssamhälle som vill att medborgarna främst skall tänka på att samla på sig pengar och finansiella medel för att njuta nu, och inte alls bry sig om framtiden utan istället omedvetet sträva efter att berika de finansiella oligarkerna.

Detta berikande kallas globalisering (eller det brittiska Ostindiska kompaniets modell 2.0) och innebär att industriländerna antingen helt lägger ner, eller flyttar sin produktion till fattiga länder, där folk får arbeta för låg lön, detta för att vi skall kunna få våra konsumtionsvaror, med bestående vinstmarginal för den globala oligarkin.

Själva konsumerar vi för kredit pengar som skapats ur ingenting, inom ett spekulativt pyramidspel (genom t.ex. huspris höjningar). Samtidigt har hela det västerländska samhället, matats av denna politiska maktelit och medier med en miljöfanatism, vilken säger att vi plötsligt inte längre kan försörja fler människor på jorden med hjälp av teknisk utveckling och att därför både antalet människor måste minska och levnadsstandarden sänkas för miljarder människor.

Vilket alltså egentligen bara syftar till att berika den styrande finansiella eliten.

I klarspråk så betyder detta i sin förlängning ett folkmord av en omfattning som inte har skådats sedan Hitlerprojektet eller medeltidens digerdöd, fast där den senare inte rimligen var lika uppenbart anstiftad.

Det finns ingen möjlighet alls att bankernas och finansbolagens spelskulder, kommer att kunna betalas tillbaka. Dessa skulder är flera gånger större, än hela den samlade världens nationaltillgångar. Skulderna, som förut räknades som tillgångar, är exponentiellt växande i storleksordningen om tusentals miljarder dollar, medan vad bankerna egentligen har i tillgångar, kan räknas i miljarder, i bästa fall.

Centralbankerna i Europa och USA har satt in det ena räddningspaketet efter det andra, med tusentals miljarder euro och dollar som de har skapat som krediter med en kostnad av ränta, men detta gör inget annat än driver upp kraven på den kommande inflationen.

Det finns bara två utvägar ur denna internationella kris, och nationerna måste nu bestämma sig för någon av dessa under kommande veckor.

Den ena är en ny rättvis finansiell världsordning.

Den andra vägen, är att bara fortsätta som hittills, eller t.o.m. att skärpa den ekonomiska åtstramningen, vilket givetvis leder direkt till en ny mörk tid full av globalt ekonomiskt och strategiskt kaos, av den typ som vi har sett finansoligarkin skapa på så många platser att det inte går att räkna dem alla som Syrien, Pakistan, Kenya, Irak och på Balkan.

En fraktion inom den brittiska finansoligarkin, vilken kontrollerar det mesta av världens finanser, banker och råvarubolag, tror att de skall kunna gå segrande ur en total kollaps av världens ekonomi, och vidare ett eventuellt euroasiatiskt storkrig och genom detta skapa en ny världsordning. NWO.

De förfogar över ett av världens mäktigaste underrättelseorgan,

MI6, CIA och Mossad som kontrollerar terrorgrupper och politiska agenter runt omkring i världen, alldeles särskilt inom de forna brittiska kolonierna så som Pakistan, Afghanistan, Kenya, Irak, Sydafrika, Zimbabwe o.s.v.

Det brittiska imperiet höll kontrollen över flera hundra miljoner människor i kolonierna genom att hetsa klaner mot varandra, och den ena etniska gruppen mot den andra. Den utvecklade polariserande bipartisana strategin.

Detta som vi ser i dag i stora delar av Afrika och Asien är en produkt av denna härska genom att söndra metodik. Den globala finansoligarkin har ett stort inflytande på politiska ledare, alltså inte minst i USA där det finns en mängd fascistfinansiärer som drömmer om ett nytt globalt imperium under USA:s mäktiga militärmaskin.

Vad denna fraktion har som sitt uttalade mål är att utplåna alla spår av nationell suveränitet, som har sitt ursprung i den Westfaliska freden 1648 och grundandet av den amerikanska republiken 1776–89.

Det är bara suveräna nationalstater som kan ta makten från oligarkin och i samarbete med varandra omorganisera det nuvarande spekulationssystemet så ett nytt finans och valutasystem kan införas som har som huvudmål att skydda människorna och främja det allmännas bästa. Europa och Sverige kan spela en stödjande roll i denna situation.

Men det som kommer att bli avgörande är USA:s ledande roll. Åtstramning är den fascistiska lösningen på en ekonomisk kris, den lösning som Hitler och Mussolini projekten använde på 1930-talet. Därför behöver människor i Sverige och andra länder, vilka önskar fred och ekonomisk utveckling, tänka efter och tillsammans kämpa för att åstadkomma den förändring i USA:s och Europas ekonomiska politik och utrikespolitik som är fullt möjlig.

Att politikerna och regeringen inte agerar nu är ingen ursäkt för medborgare att vara passiva, tvärtom!

Att tro att det i en situation som denna räcker med att bara gå till jobbet, och att det är någon annans jobb att sköta regering och politik, kommer i så fall visa sig vara ett allvarligt misstag.

Wall Streets och London-bankernas ”lösning” för USA, är en ”snäll diktator” som driver igenom åtstramning som enda lösningen på krisen. Och precis som med Hitler och Mussolini, som fördes till makten av samma finansintressen, så tog det inte så lång tid förrän världen gled in i ett nytt världskrig.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram