Jägare i medvetandets utbygder

2012-11-01

Om den västerländska civilisationen nu cirklar runt det ekonomiska avloppet så har Goldman Sachs hittat ett sätt att vara att avloppet.

Ett extremt “olyckligt “kryphål i systemet med västerländska demokratisk kapitalism som kallas för allmän dumhet, som aldrig förutsåg att i ett samhälle som styrs passivt av fria marknader och fria val, belyser att det är på det viset att organiserad girighet alltid besegrar oorganiserad och eller oengagerad demokrati.

Bankens exempellösa räckvidd och makt har gjort det möjligt att vända hela västvärlden till en gigantisk pyramidspels bluff, manipulera hela ekonomiska sektorer årsvis i taget, flytta tärningsspelet samtidigt som den eller den marknaden kollapsar, och hela tiden smaska i sig av de osynliga kostnader som bryter sönder familjer överallt – höga bensinpriser, stigande konsumentkostnader-kredit priser, halvt-försvunna pensionsfonder, massuppsägningar, framtida skatter samt ett betalande av räddningsaktionerna.

Alla pengar som du förlorar, kommer någonstans ifrån, och i både bokstavlig och överförd bemärkelse så är Goldman Sachs där det kommer ifrån: Banken är en stor, mycket sofistikerad motor för att konvertera användbart utplacerade välstånd i samhället till där det gör minst nytta, nämligen det av alla mest slösaktiga och olösliga ämnen på jorden – till ren vinst för redan alldeles för rika människor.

Människor, samhällen och nationer är i detta finansiella system för alltid slavar under en evigt växande börda av skuld.

Sir Josiah Stamp, ordförande för Rothschilds Bank of England och den näst rikaste mannen i Storbritannien på 1920-talet, sade följande i 1927 vid University of Texas:

“Det moderna banksystemet tillverkar pengar ur ingenting. Processen är kanske det mest häpnadsväckande stycke fingerfärdighet som någonsin uppfunnits. Banksystemet utformades av orättvisa och föddes i synd. Bankirer äger jorden. Ta ifrån dem jorden men lämna dem med makt att skapa pengar, och med streck av en penna, kommer de att skapa tillräckligt med pengar för att köpa tillbaka jorden igen. Ta denna makt ifrån dem och alla stora förmögenheter som min egen kommer att försvinna, då skulle detta vara en bättre och lyckligare värld att leva i. Men om du vill fortsätta att vara slav under bankirer och betala kostnaden för ditt eget slaveri, låt bankirer fortsätta att skapa pengar och kontrollera krediter.”

Riksbanken (centralbanker) är därför en institution för ett bevarande av ett privat kreditmonopol och ingenting annat. Omskrivningen av bankens syfte med prisstabilitet är enkel att härleda till detta i och med att penningmängden kontrolleras av de privata bankerna.

Det finansiella systemet som används av alla nationella ekonomier i världen bygger rent faktiskt på värdet av skuld. För att vara direkt och exakt, moderna pengar skapas parallellt med en skuld som värde.

Skapandet och leveransen av pengar är nu nästan helt överlämnat till banker och andra låneinstitut. De flesta människor antar att om de lånar pengar från en bank, så lånar de andras pengar. Faktum är att när banker och hypotekskassor ger något lån, skapar de nya pengar. Pengar som lånats av en bank är inte ett lån av pre-existerande pengar, pengar som lånats av en bank är extra pengar som skapas.

Strömmen av pengar som genereras av människors arbete, företag och regeringar är en ständig upplåning från banker och andra låneinstitut vilket krävs för att förse ekonomin som helhet med pengar. Således beror penningmängden på människor, företag eller nationer som går i skuld och skuldsättningen i en ekonomi är inte mer än ett mått på hur mycket pengar som har skapats.

Som en allmän regel är den mest framgångsrika människan i livet den människa som har den bästa informationen.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram