Kan ske mer.

2012-05-04

I denna Arktiska utpost av den Londonstyrda petrodollarhegemonin, så gissar jag att det kan komma att bli en dramatisk sommar-höst. Många länder kommer trots vad de nu uppger att vara långsinta och hämndlystna mot Sverige, vårt oförändrade och giriga beteende som nation under 1900-talet utgör grunden för detta.

För djupt går tjälen här i Nord och sanna mina ord, det är krig och politik som har fördärvat vår jord skaldade Evert Taube. Så anfrätt som den Svenska folksjälen är av egennytta och girighet, så blir det ingen rolig eller vacker nationell resa tillbaka till den mänskliga verkligheten ur det själsliga perspektivet, det är ställt utom alla tvivel.

Känner mig lite frustrerad över att Sveriges politiska ledning har gjort landet till en Petrodollarhegemonitrojan som nu när dollarvalutan havererar kommer att stå avklädd i all sin ömkliga girighet och vilja att till varje pris profitera på sin omgivning!

Min frustration bygger dels på osäkerheten på hur mycket lidande som detta egentlige kommer att skapa och dels på den uppvisade monumentala ovilja som tycks föreligga hos de partpolitiska finanskoryféerna som så uppenbarligen hellre tar chansen att roffa åt sig själva, än att göra minsta insats för att försöka rädda samhället och välfärden.

Ännu så länge, fortfarande, så är det hur man tillagar sparris som är det viktiga på TV.

Jag undrar hur många sätt som det finns att koka en sparris på med avseende på de utbildningsinsatser som media väljer att förmedla problemet med kokningen på?

Kanske är det så att om man kokar en sparris tillräcklig väl, så räddar detta bankernas förmåga att överleva och möjligen så räddar detta även hela systemet inom ramen för BIS och IMF från att haverera och dessutom så kanske skulden som värdemyntfot för kreditbildningen inte havererar utifrån återbetalningsförmågan, om man bara kan koka sin sparris tillräckligt bra? Vem vet svaret på detta? Uppenbarligen inte allmänheten i alla fall.

Konstaterar att det börjar cirkulera idébildningar, inom det rödblåa partipolitiska kulissarbetarfacket, om att jag genom att beskriva verkligheten förstör de politiska visionerna. Så kan det mycket väl vara och detta är i så fall bra!

När politiska visioner bygger på annan grund än den gemensamma verkligheten, då kallas nämligen inte visionen för vision, då heter detta begrepp illussion och är en hägring, myt, förledning eller beskärmelse, antingen vederbörande begriper detta eller inte och så är det bara med den saken

Sarkozy är ett dollartroll och en finanstrojan, men Frankrike är inte dollahegemoniskt som Sverige till sin själ, så om han faller på Söndag i kombination med att förhandlingarna i Ecofin misslyckades så blir det ett hårt slag för den City of Londonstyrda kulissen med politisk vänster-högerskala, samtidigt som petrodollarsystemets makt blir alltmera ifrågasatt. Det rullar dit som det lutar

Den argentinska kongressen har godkänt president Cristina Fernandez åtgärd att ta över det tidigare statsägda energiföretaget YPF från sina spanska aktieägare. Lagstiftarna röstade med 207-32 på torsdag kvällen för att ge laga kraft till presidentens beslut att expropriera spanska Repsols $ 10500000000 andel i YPF som aviserades två veckor tidigare. Åtgärden, som förklaras med att att landets självförsörjning av energi är en nationell prioritet, var mycket populär hemma och beskrevs som en historisk återhämtning av Argentinas nationella suveränitet. Flytten drog kritik från Spanien och EU, som hotade att hämnas för övertagandet, eftersom som ännu ingen ersättning har betalats.

 

 

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram