För virRing

2011-07-22

Så fick då Askungen sin prins och allt blev till beständig lycka, ja redan i sagorna matas vi med de lingvistiska kullerbyttorna i logikens akrobatik, så hur skulle det ens finnas på en karta av idag att många skulle begripa eller förstå tillvaron ikring sig.

Grekland fick sitt andra stödpaket, Bankerna får vidkännas skuldavskrivningar och Fitch Ratings fick ta tillbaka att de hade lovat att belägga Grekland med konkursratingstatus och bollen rullar över till den Angloamerikanska planhalvan där marionetten på Capitol Hill nu skall förvalta den finansiella uppmärksamheten från marknaderna på ett sätt så att INTE petrodollarn blir kvar med Svarte Petter, alltså att realisera värdelösa skulder först som valuta betraktat.

På precis varenda sätt så är "förhandlingarna" mellan republikaner och demokrater om "minskning av underskottet" ett fullständigt skämt. Som alltid är det bästa stället att börja en granskning på, om de ens bedriver logisk analys med definitionen av villkoren för problemställningen.

Ett "underskott" är den årliga budget-klyftan mellan vad en regering spenderar, och vad den medför i intäkter. Det Amerikanska underskottet har i alla fall aldrig officiellt, överskridit $1,6 Bnr per år. Naturligtvis, så kan därför inte någon "minska" en siffra som aldrig överskridit $1,6 Bnr med $4 miljarder under förespeglingen att detta handlar om ett budgetunderskottstak på 14,3 Bnr - men det låter säkert imponerande i öronen på många med sådant dravel.

Tillbaka i den krassa verkligheten (en plats som avskys av både Amerikanska politiker och mainstream media), här är det verkligen fråga om en politisk cirkus som äger rum i Washington. Republikaner och demokrater är (förmodligen) i förhandlingar nu, om möjligheten att minska en liten del av det framtida Amerikanska underskottet, som nu är på totalt dryga $ 14 biljoner och detta under många år. Plötsligt klingar "det storslagna" inte längre så storslaget.

I själva verket om de så önskade, så kan ju lagstiftar utropa en ännu "större åtstramning" i dessa anti-intellektuella "förhandlingar" tack och lov så kommer detta nu att upphöra: de kunde ju annars "minska underskottet" med samma belopp varje år - att fortsätta denna "underskotts bekämpning" under en 100 år (eller tusen) och "minska underskottet" med $20 bnr eller $50 bnr (beroende på hur "hårt" dessa underskott-hökar var beredda att "kämpa") och balanserat mot intäkterna.

Den aritmetiska (och logiska) kedjan här är obestridlig. Det kommer aldrig någonsin att bli möjligt för U.S.A ekonomin (eller någon av övriga västra skuld-knarkarbankekonomierna) att prestera "normalt" någonsin igen, om inte de totala skulderna reduceras väsentligt (dvs. efter många års budget överskott, inte bara mindre underskott) och ekonomin hålls på en lägre nivå än skuldmättnaden. Att argumentera på annat sätt innebär att individen är antingen oförmögen att förstå den mest elementära aritmetik eller att man är avsiktligt oärligt.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram