När allmänt ansvar blivit enskild lösning

2011-07-11

Det känns som vore det att jag skrivit samma sak så många gånger att ingen ens kan märka någon speciell skillnad emellan inläggen längre. Det är samma gamla vanliga enskilda skuld som skall upprätthålla värdet på den allmänna valutan och det är samma gamla vanliga återbetalningsförmåga som brister utifrån skuldbelastningen som räntekostnaderna skapar. Jag tror knappt längre ens att det finns fler perspektiv på dessa frågor än vad som redan har beskrivits och då börjar det bli jättesvårt att hitta på något vidare att skriva om. Men så flashar det till och någonting nytt dyker upp och nu är detta att ECB och EU har kommit till den briljanta slutsatsen att den nog ändå vore fördelaktigt att rekonstruera den grekiska skuldsituationen utifrån verkligheten framför bibehålla den som nu i drömmarnas värld.

Att nu Deutsche Bank och andra stora innehavare av grekiska statspapper har hunnit sätta sig på torra land genom att det allmänna så frikostigt har löst ut dem ifrån affärerna med Grekland, det har naturligtvis inte alls med saken att göra, det är bara omständigheter som ser ut som en tanke, det är inte alls planerat.

Och utifrån perspektivet att det dessutom numera är det allmänna som skall bestå kostnaderna för en grekisk konkurs till förmån för banksystemet, så kan man väl säga att få om ens några andra företeelser genom tillvaron har tett sig så enfaldigt infantila som att betala för att få stanna kvar i skuld istället för att amortera kapitalbeloppet. Så Grekland kommer att havereras finansiellt inom timmar eller dygn och detta kommer att betalas av det allmänna i övriga Europa. Samma manöver kommer sedan att upprepas i olika länder där först ett stödpaket löser ut de privata banker som sitter med långa positioner i finansiella termer och sedan ett haveri kommer när det allmänna står för fiolerna. jag blir lite trött av att se den politiska oviljan som föreligger till att agera i saken för det allmännas väl.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram