Sanningen i verkligheten

2011-05-02

USA påtog sig snabbt vårdnaden om Usama bin Ladins döda kropp efter den operation som godkänts av president Obama som resulterade i Bin Ladins död via skott mot huvudet. Nu när hans kvarlevor positivt har identifierats via en Amerikansk kriminalteknisk analys och DNA-test, så är det den amerikanska marinen som ansvarar för hans begravning.

Beslutet har tagits för att respektera muslimsk tradition i att begrava kroppen efter den mest eftersökta mannen på jorden.  En högt uppsatt tjänsteman inom Obama administration berättar alltså för ABC News, "Vi ser till att detta hanteras i enlighet med islamisk praxis och tradition. Detta är något vi tar på allvar och därför skall detta hanteras på lämpligt sätt. ‬"

Islamisk lag, i den mån som jag nu har förstått att beskriva detta på ett någorlunda riktigt sätt, föreskriver att kroppen badas tre gånger under ett visst rituellt mönster, samtidigt som kroppen är täckt av tyg. De badande är i allmänhet av samma kön och är familjemedlemmar till den avlidne, även om detta uppenbarligen inte var fallet för kroppen i fråga.

Efter badet är kroppen insvept i en Kafan - vanligen en vit bomullsduk, för att skydda från blygsamhet för den avlidne.  Böner utrycks sedan att begära förlåtelse för de döda. (Jag trodde dessutom att det hette kaftan?)

Gravskicket varierar beroende på region, men det är tradition för kroppen att begravas samma dag som döden inträffade.

I detta fall förväntas Bin Ladins kropp bli begravd senast den 4:e på måndagen, på eftermiddagen före solnedgången.

Traditionellt så blir tydligen kroppen är nedgrävd i marken utan någon kista, med en allvarlig markör som inte stiger mer än 30 centimeter ovanför marken, men amerikanska tjänstemän säger att bin Ladin förväntas bli begravd till havs för att förhindra att hans grav blir till en helgedom och för att motverka skadegörelse och GRAVSKÄNDNING. Vem som skall utföra dessa gärningar är något mera diffust, men  detta uppges följa med islamisk tradition, eftersom det finns en bestämmelse om att om det är sannolikt att en fiende kan prova att gräva upp graven eller förstöra graven, så är en begravning till havs - inte något ideal - men är tillåten. Och så mycket borde ju den dödsbringande ordningen begripa vem som kan anses som fiende i saken, Så det kan ju äga sin riktighet även om jag inte tror att man riktig sett på saken ur just det perspektivet.

Man kan väl säga att bortsett ifrån att linda in honom i bacon, så torde väl detta vara en så god provokation som någonsin kunde tänkas riktas mot det muslimska samfundet.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram