Det brinner bak i Ringen.

2011-04-17

Skrattar åt vansinnets högsta potens som idag uttrycks av A. Cervenka i följande mening, även om han själv inte avser framställa detta som ett skämt.

"Till och med allianskollegor anklagar nu öppet finansministern för att ha drabbats av en svår form av utgiftsfobi. Pengarna borde sättas i arbete istället för att läggas på hög."

Men hur ser en arbetande peng ut? Undrar om man verkligen kan sätta pengar i arbete och i så fall om pengarnas produktivitet inte varierar utifrån sin finansiella belastning? Och eftersom risken måste öka för betalningshaveri vid en ökad penningmängd så måste i så fall räntan stiga, alltså priset på risk. Ring a Bell anyone?

Men inte nog med att pengar inte alls kan utföra något arbete, de tillför inte ens ett positivt nyttovärde efter skuldmättnadspunkten. Så att i dagsläget anföra olika argument om pengars arbete, det är dummare än att påstå att man utifrån gasbildningen i tarmen är garanterad flytkraft och överlevnad vid skeppsbrott.

Garvar vidare  åt CNN utsändningen från Misrata, där de revolutionära förbanden som mest förefaller bestå av fylltrattar eller påtända, i alla fall uppvisar en vana vid eldhandvapen, som närmast framställer min släkts kvinnliga sida som galet vapenfetischistisk. Han med granatgeväret som skäggar fram och öppnar eld med en folksamling bakom ryggen är magnifik.

Gissar så här i skrattandet att Finland går att lita på, i varje fall så gör jag det, och idag tar nog de livsupprätthållande insatserna mot det Europeiska finansiella liket slut. Gör Finland idag sin plikt på det intellektuella planet, så skall jag allvarligt överväga en comeback i SL.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram