Skam till den som det bekommer.

2011-01-07

Van- sinnet måste stoppas.

För i likhet med, som för den fordom mera kände mytomanen från Tyskland, så tycks idag eftertanken saknas helt inför de politiska budskapen hos åhörarna i allmänhet och för de finansiella frågorna i synnerhet.

Om banker skall skyddas, vem skall de skyddas ifrån, och vad är det som de skall beskyddas mot för någonting? Medborgare, invånare i samhället, marknader, vem?

Om staten garanterar insättningarna eller inte, spelar en rent marginell roll för de flesta.

Det stora flertalet kan komma på andra sätt att förvara sina värden på än att ha dem på ett bankkonto. Att bankerna skall garantera lånen, är ju bara så korkat att man närmast drabbas av andnöd! Vem skyddar detta?

Att stater tillskjuter mera fiktivt bildad valuta genom att skuldsätta sina befolkningar, antingen genom egen försorg direkt, eller genom IMF, är samma lösning sett till vilken effekt detta får, hyperinflation.

Nu måste staten sluta skydda bankerna på medborgarnas bekostnad, av det enkla skälet att ett land inte kan bestå av banker, utan måste bestå av människor.

Att medborgarrätt heter pengar är sedan länge känt, men inte för den sakens skull mindre skamfyllt och förhoppningsvis ingenting som vi skall behöva leva mera med.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram