LuRing

2010-07-22

Greklands ledande privata banker väntas passera en kommande hälsokontrollen av EU: s banksektor, men frågan kvarstår om huruvida en av två statligt kontrollerade banker som skall provas kan tvingas söka nytt kapital genom ett värsta tänkbara scenario, vilket kanske kan ge en fingervisning om både syftet bakom stresstesterna och vilken relevans som testerna egentligen har.

De så kallade stresstesterna, vars resultat publiceras på fredag klockan tolv, görs av Europas Bankhandlare och ECB på 91 europeiska banker , däribland sex grekiska banker, för att se hur bankerna skulle klara sig i händelse av en förnyad ekonomisk nedgång.

Kommer särskilt sådana prov verkligen att visa vilka banker som inte skulle klara av minimikapitalkraven under olika scenarier, även om de exakta detaljerna är fortfarande oklara? Nej givetvis inte.

" De grekiska bankerna har framför sig de berömda stresstesterna, " finansminister George Papaconstantinou i ett tal på måndagen. " Jag är säker på att bankerna kommer att passera stresstesterna oskadda. "

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram