För vir Ring

2010-07-20

"Man kan säga utan överdrift att inflation är ett nödvändigt medel för militarismen,  Ludwig von Mises "

Utan militärismen som medel, så skulle effekter av kriget mot välfärden ha blivit uppenbart mycket snabbare och genomträngande , krigströttheten skulle sätta i mycket tidigare till ett högre stridsvärde, alltså givet motstånd.

Detta förklarar varför politiker alltid kunnat förlita sig på den legaliserade förfalskningen av valuta som central banker använder för att finansiera krig, som är det den dyraste formen av alla statliga program. Om medborgarna hade en klarare bild av de verkliga kostnaderna , skulle de vara mer benägna att motsätta sig icke- defensiva ingripanden, som i Afghanistan.

Regeringen kan finansiera krigsverksamhet (och allt annat ) medelst bara tre metoder:

skatter , skulder, samt tryckning av pengar.

Skatter är det mest synliga och mest smärtsamma sättet , följt av lånefinansiering, som tränger ut privat upplåning , driver upp räntorna, och medför den dubbla bördan av amorteringar och räntor. Pengar skapande, å andra sidan gör att kriget tycks kostnadsfritt för den vanliga medborgaren . Men naturligtvis finns det egentligen inte något sådant som en gratis lunch på annans bekostnad.

Så syftet bakom Afghanistan kan mycket vä ha flera bottnar.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram