Ringningen.

2010-06-21

Idag har turen kommit till Frankrike, som redovisar drakoniska nedskärningar i den sociala välfärden för att försöka komma tillrätta med sitt skenande budgetunderskott. Det är som att ösa vatten ur en läckande båt där skrovet har fattat eld, det kommer inom kort att komma inså mycket vatten att ösandet ter sig tämligen fånigt.

Jag när en stilla förhoppning att när nu även Frankrike redovisar underskott så kommer några till att slås av tanken att det ändå är lite märkligt att i princip alla länder har en utlandsskuld, men att det inte finns några länder som äger motsvarande mängder skuldfordringar och att detta ovillkoligen måste innebära att det finns en ytterligare minst en part inblandad i detta system med länderna och deras respektive valutor. 

Jag hoppas ju att de flesta kan räkna ut att detta måste vara bankerna och det system av centralbanker som skapades 1931 enligt Sagan om Ringen av Montague Norman Ring och Hjalmar Schacht, men jag misstänker att jag får ge mig till tåls ytterligare en tid innan detta trängt in i folks medvetande.

Att ett land skall ha värdeansvar för sin valuta, det är ingenting som så särskilt många har några invändningar emot, men att privatbankerna är den största skaparen av valuta i princip helt oberoende av staten, det har inte så många en aning om.

Att det är skuld som utgör den värdebärande enheten för valutabildningen, det tänker folk helt enkelt inte på, de bryr sig inte och skrattar istället hysteriskt åt filmer som Dum Dummare, när huvudpersonerna ersätter pengar med IOU lappar.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram