Ringar av skulden

2010-05-30

Europa och ECB försöker att rädda sin ekonomi på samma sätt som Federal Reserve har försökt att rädda USA: s finansiella system och ekonomi, metodiken kan väl måhända inte anses vara värd att vidare kommentera, men jag kör en repa till ändå.

Dessa intw så eminenta tänkare har använt en aldrig tidigare skådad volym av stöd och stimulanspaket för att kompensera för massiva budgetunderskott, eller omskrivet så försöker de att bota en kris som är uppkommen av för stora skulder, med mera skulder genom att skapa valuta. I USA så lyckades man undvika en deflationistisk depression åtminstone tillfälligt eftersom de nya skulderna inte ännu förfallit, och det är väl närmast det som gör att man nu försökte med detta i Europa med vägledning från Federal Reserve, begåvningsgraden i detta beslut kan ju som sagt möjligen ifrågasättas...

Denna typ av program genomfördes även under det tidiga 1930-talet, som vi får höra hade en arbetslöshet på 25 %. Under det sena 1930-talets program så misslyckades detta med att dra USA upp ur depression. Arbetslösheten 1939 var 17,4 % och år 1940 var den 16,2 %. Resultatet blev det andra världskriget. Vi är på väg i precis samma ekonomiska riktning i dag, med den skillnaden att denna gång har inte de styrande någon vidare kontroll ens från början och både i Mellanöstern och Asien pyr det, redo att när som helst fatta eld.

Vi närmar oss nog tyvärr nästa planerade världskrig som följd. När och var detta bryter ut, det kan vi bara gissa, men det blir på vägen, på samma sätt var det i slutet av 1930-talet.

Kriget i detta är en ren distraktion av folkmedvetandet och denna lyckas också inte sällan slakta befolkningen som en ren bonuseffekt för den ekonomiska resurstäthets fördelningen. Det är egentligen bara en mörkläggning för ett massivt ekonomiskt problem som följd av den ekonomiska elitens utplundring av systemet.

Förra gången det bankindustriella komplexet hade lyckats med denna manöver så kallades dessa åtgärder och politiska paket för Ariseringsprocesserna, vilket egentligen alltså bara var en kuliss för rövande och plundring av judiskt ägd egendom i Tyskland.

Idag finns det dock ett stort uppvaknande som pågår över hela inte minst i USA och hela världen. Tiotals miljoner människor blir dagligen alltmera medvetna om den ändlöst växande tyranni som har skapats av den globala finansiella eliten. Men miljontals samma människor förslavar sig fortfarande villigt genom just de samma finansiella befogenheter. Så hur sker detta?

Det kallas skuld. Detta är den finansiella befogenhet som världen använder sig av för att legitimt förslava människor, företag och regeringar. I tusentals år har mänskligheten lärt att leva efter ordspråket att "Endast den som inte häftar skuld är fri", och ännu idag har hundratals miljoner människor runt om i världen, villigt tagit på sig skulden och har i detta givit sig själva som anställda till pengarnas befogenheter.

Alla vet att när man lånar pengar från ett finansiellt institut, så måste man inte bara betala för att dessa pengar, man måste också betala en betydande ränta. I själva verket är det inte sällan så att räntan är den viktigaste delen av lånet.

Således får låntagaren ägna en stor del av sin arbetskraft för att tjäna pengar åt långivaren. Visst finns det tillfällen då det är nödvändigt att låna pengar. Men vad västvärlden har gjort under de senaste 30 åren går bra mycket längre än vad som kan beskrivas som "nödvändig" upplåning.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram