Cirklar i ringar av mättnad.

2010-05-27

Modern penningteori förstår, eller vill inte kanske jag skall skriva,  inte att korrekt beskriva konsekvenserna av pengar som skapas med en skuld  som skall bära upp motvärdet till valutan. Detta är bara enkelt sunt förnuft, och likafullt så tar formlerna inte hänsyn till denna dåliga matematik för skulder, eller dess icke linjära funktion.

Hastigheten på förändringsförloppen skylls vanligtvis på psykologin hos ”konsumenter”. Vilket egentligen är rent och skärt nonsens. Detta är lika mekaniskt som en bilmotor, detta är konstruerat på det sättet.

Angående människor, företag och regeringar eller vilken ekonomisk enhet man än väljer att betrakta, så uppstår skuldmättnad när nya pengar/skulder endast kan införas och till den större delen  av de tillförda pengarna måste användas för att betala räntan på redan innan existerande skulder.

Därmed har pengarna skapat en mättnadspunkt, där de slutar att lägga till produktivt värdearbete som verktyg i sin värdemätning, och blir istället en ren roll-over-affär där bara den finansiella sektorn som drar dess nytta via räntor och avgifter och därigom skapar en allt snabbare urholkning av de produktiva delarna av systemet.

Med andra ord så går pengarna ut och cirklar direkt tillbaka runt till bankerna i stället för att  röra sig igenom den friska icke mättade delen av ekonomin. Om du inte kan följa denna mycket basala och enkla logik, så kommer inga studier i världen att hjälpa dig. Snälla försök att förstå detta!

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram