Fri i skuld i ring

2010-05-13

Snälla, låt oss stoppa detta ocker! - Nehemja 5:10

Det har varit ett par turbulenta veckor - en ökad arbetslöshet, den grekiska skuldkrisen, ännu en löjligt stor bailout, tryck på Goldman Sachs, anklagelser om råvarupris manipulation av JP Morgan Chase och nya underliga uttryck av volatilitet som sänder signaler om nästa fas i marknadens kollaps.

De är alla dessa symptom kopplade till den nu starkaste kraften på jorden, en kraft som styr våra liv, eftersom den är själva grunden för vårt samhälle -  den kraften kallas för ocker.

Vi styrs inte längre av regeringar, utan av ekonomiska befogenheter som använder räntebärande skulder för att utöva kontroll över regeringar, företag och människor. Nästan alla andra politiska frågor som vi människor bryr oss om, är sekundära symtom eller målmedvetna distraktioner från denna större berättelse, som aldrig rapporteras av Bankkonglomeratets finansierade medier. Tyvärr så har ju kyrkan förblivit tyst också.

Att förklara detta närmare kan förefalla komplicerat, men den grundläggande kärnan för att förstå detta, är den att regeringarna i princip inte alls utfärdar några pengar. I stället  kommer alla pengar ifrån privata banker med vidhängande intressen i form av ränta. Tidigare så var det regeringar som utfärdade riktiga pengar för människor att använda - sedlar och mynt. Men idag så kommer i princip alla pengar från Centalbankerna och det privata banksystemet genom att  regeringarna sätter befolkningarna i skuld. Om regeringarna inte stod i skuld till banksystemet, skulle befolkningarna helt enkelt inte ha några pengar.

Mer tekniskt beskrivet i exempelvis USA, så har Fed och Wall Street bankerna en kartell som exempelvis JP Morgan Chase och Goldman Sachs kan göra miljardbelopp på genom att göra ingenting annat än att kontrollera pengar och deras flöden. De har en monopollicens att skapa kärnan i vårt penningsystem från sina köpta amerikanska statsobligationer i sina balansräkningar . Dessa obligationer utgör skulden i USA.

Tack vare räntan, så drar obligationerna en stor del av medborgarnas löner till bankerna. Det primära syftet med skattemyndigheter är således alltså att ta medborgarens lön för att betala räntan tillbaka till bankerna. I själva verket så äger alltså bankerna en bra bit av medborgarens arbete. Och ju mer obligationer bankerna har, desto mer skulder vill det säga att befolkningen har och ju mer pengar bankerna gör tack vare det intresseflöden, desto större vinster från spel på medborgarnas skuld.

Systemet är mycket en av "vi och dom situation." Sådant är denna typ av monopol och ocker.

Styra andra och leva på deras rygg genom att tvinga dem att låna till ränta för att få pengar kallas genom människans historia för ocker.Det är ett system som säkerställer att allt vi gör, både inom den offentliga eller privata sektorn, föder bankerna och de registeransvariga politiker ovanför dessa, som vidare sanktionerar systemet. Det skapar en två nivåig samhällelig pyramid, av pengalangare ovanpå kontra användare av pengar på botten.

Alla är gisslan. Och på något så enkelt och basalt som att köpa mat för att överleva, så bidrar vi till ocker eftersom vi bara har ocker-baserade pengar och inte några riktiga pengar.

Liksom slavarna som byggde pyramiderna i Egypten, är vi i dag 2010, men vi bygger en osynlig pyramid för den monetära makten, en makt som verkar utan att synas. 

I ett sådant system finns det aldrig tillräckligt med pengar för att betala tillbaka all ränta till pengalangarna. Den enda lösningen är att penga användarna - regeringar, företag, enskilda - lånar allt mera. Detta är anledningen till att vår skuld nu är på så skyhöga och allt galnare nivåer.

Det handlar inte om politik, men denna grundläggande exponentiella matematik ligger till grund för systemet - att användarna måste låna alltmer och mer för att kunna betala tillbaka räntor och hålla systemet flytande. Sådan aritmetik är garanterad att misslyckas som bärare av samhällen.

Island och Grekland har nått sina punkter för misslyckande. Resten av Europa och USA kommer att uppleva misslyckandet också. Då kommer vi att se pengar och tillgångar dammsugas upp i pyramiden av pengalangarna - den bank som äger säkerheter och kan ta medborgarnas egendom.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram