Skuldkris

2010-05-08

Ordet skuldkris används dagligen i media och av gemene man, men likafullt så är förståelsen för ordet som begrepp, eller dess innebörd, uppenbarligen någonting som inte alls ligger i det betraktade perspektivet.

Skuld vet nog de flesta den ungefärliga innebörden av så egentligen så borde inte detta utgöra något problem för förståelsen av begreppet. Ordet kris är märkligt nog inte heller det något ord som bara är känt av ett fåtal, utan måste nog faktiskt ses som ett tämligen allmängiltigt ord.

Nåväl ihopsatta så upphör uppenbarligen all vidare förståelse för vad dessa två begrepp kopplade tillsamman i en given ordning, kan komma att betyda.

Att det är en kris orsakad av skuld är egentligen inte helt omöjligt att räkna ut för de allra flesta.

Att det utifrån detta är storleken på skulden som skapar krisen, kan inte heller det antas var svårt att inse, men av någon outgrundlig anledning så uteblir denna tanke i det allmänna medvetandet.

Det får nog ses som mera ovanligt att en minskande skuld utgör ett ökande ett ökande skuldproblem.

Men då kommer det magnifika i sammanhanget som passerar utan någon som helst reaktion, nämligen att man skall lösa skuldkrisen genom att öka skulden, man fullkomligt baxnar vid upptäckten att ingen ens reagerar på det orimliga i detta.

Bara genom att vända och vrida på detta tämligen enkla ord så borde väl vem som helst kunna inse att de ekonomiska fundamenta som den ekonomiska vetenskapen vilar på, inte är en smula bättre än Allkemin eller Magetisörskonsten och därför hör hemma på samma soptipp för förbrukade maktmedel.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram