Monarkering but when fall BOE England falls.

2010-05-05

Inte ens en monark med så mycket erfarenhet som Elizabeth II har tidigare ställts inför det potentiella kaos som kan konfrontera henne, gud och England på fredag.

Detta är de tätaste brittiska allmänna valen under en generation. På grundval av de senaste opinionsundersökningarna, kan ett parlament där ingen part har total majoritet fortfarande komma ut som det mest sannolika utfallet av valet.

Mot bakgrund av oron på marknaden och de ekonomiska strider som råder, så är det fullt möjligt att det inte kommer vara alls uppenbart vem drottningen kommer "be" att bilda en regering.

Experter som har ägnat sina liv åt att förstå de mystiska och oskrivna lagarna som gud har givit den brittiska konstitutionen, de hålls upptagna dygnet runt av tjänstemän och journalister som söker snabb handledning.

Den högre tjänstemannanivån i landet, med kabinettssekreterare Gus O'Donnell, har emellertid utarbetat riktlinjer som anför att helt i sin ordning så ska Brown vara kvar i Number 10 tills dess att det står klart vem som har den bästa chansen att bilda nästa regering. Denna process kan pågå i dagar eller en vecka. Det främsta syftet med arrangemanget är att säkerställa att arbetet i den gudomligt utsedda drottningens regering kan bedrivas vidare.

Slottet skulle nog egentligen vilja helt hålla sig borta från eventuella diskussioner under denna period till det sista möjliga tillfället -  och vänta på att styras av Sir Gus råd på bästa åtgärd så snart han kan räkna ut vad det är. Annars riskerar man ju ett rejält tapp för gud i trovärdighet?

Det är inte brist på ett tydligt resultat, som låter som ett bra recept för stabilitet i extremt svåra tider.

Man kan väl till och med gå så långt som att säga att det känns som om det här valet i Storbritannien händer på en annan planet. Omfattningen av de nationella underskott och skulder och de åtgärder som krävs för att hantera dessa båda för Storbritanien har ju knappt nämnts. Väljarna verkar absolut inte kunna hantera sanningen och ingen av de politiska parterna vill bryta sig ur tystnaden och bli den första att berätta om eländet.

Samtidigt är krisen i euroområdet exponentiellt metastaserande. Marknaderna misstror naturligtvis med rätta åtgärderna i att stödja Grekland. Skuldbelastade Portugal och Spanien står på tur som räkenskapens dag randas, metoderna med höga utgifter för den eurokapitalistiska modellen med sina stora lån och stora bidragstänkande har nu kommit till vägs ände. Det mestatalar nu för att ECB bara kan fortsätta att skriva ut pengar för att hålla hjulen i rörelse.

Till detta kaos kommer en brittisk nytillträdd premiärminister. Han kommer omedelbart inför ingående frågor från investerare, tvingas redovisa vad han tänker göra om hans land visar sig vara så överbelånat som Grekland.

Istället för att hantera de verkliga problemen för befolkningen ser det ut som om Storbritannien planerar att spendera en överskådlig framtid bedrivandes konstitutionell navelskådning. Det är ett skrämmande perspektiv. Att i detta läge främst lita till gud verkar lite aningslöst tycker jag.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram