Kanske tiden behövs mer.

2010-05-03

Skälet till att SEC passar på att anklaga Goldman Sachs för bedrägeri, är nog egentligen bara en förhandlingspositionell bluff för att ge Obamas folk visst inflytande - eller det var nog tänkt att vara i det alla fall. Man kan nog avvisa alla spekulationer om kommande bedrägeriutredningar som skulle vända på alla andra lika uppenbara skurkar som bara gjort precis samma sak så som Deutsche Bank, Merrill Lynch, Paulson & Co, Rahm Emmanuel sammankopplade Magnater och så vidare.

Även förresten Khuzami, SEC tjänstemannen som ansvarar för Goldman Sachs fallet är ett bedrägeri, denne var Deutsche Banks chefsjurist när den banken drog samma CDO bluff som Goldman Sachs nu åtalas för. Folk i båten i allmänhet har som vanligt ingen aning om hur djupt det är under dem.

Men det är klart att mycket mer folk här nu är mycket mera medvetna om hur i grunden ruttna saker är, men de är likafullt ännu inte beredda att möta de stora bedrägeriernas besvikelser ännu, utan föredrar nog hellre att hålla sig till specifika anklagelser.

Min mamma brukar gnälla på mig och säga att jag bara klagar, sedan undrar hon om det inte finns någonting som jag tycker är bra? Jag brukar faktiskt låta bli att svara att hon nog inte har mer än en liten aning om hur illa det egentligen är i verkligheten, tillvänjningens tid saknar ju inte betydelse för individens möjliga fortlevnad.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram