Vem som räddar vad egentligen.

2010-04-27

Hur svårt kan det vara för världen att fatta att det går åt för mycket pengar till att finansiera lån och räntor på jorden och att punkten för skuldmättnad för länge sedan är passerad?(Q3-2009) Tillslut så stannar allt eftersom alla pengar åtgår till det valutafinansiella systemet, är detta verkligen så svårt att förstå??? 

 Innebär det något särskilt att Portugal idag får sänkt kreditbetyg... Minskar verkligen deras skulder och räntekostnader om de får nya lån?....  Ser vidare att Grekland kanske måste lämna eurosamarbetet under en period om landet inte klarar av att svara upp mot de krav på budgetsanering som ställs för att få tillgång till nödlån, enligt en Herr Jürgen Koppelin, tysk budgetexpert och medlem i det tyska partiet FDP, som ingår landets regeringskoalition.

 Denna åtgärd handlar främst om att rädda den Tyska ekonomin som är denominerad i Euro, inte om att rädda Grekland.

Om grekland tillåts vara kvar så kommer detta uppenbarligen att påverka det Tyska valutavärdet och det går lika uppenbarligen inte Tyskland med på. Grekland kommer säkerligen att få lån med villkor att lämna valutaunionen för att inte skada Tyskland och sedan får Grekland klara sig själva, det kan jag nästan garantera. Det är bara att räkna baklänges på vilka kursvärdesförluster som Tyskland skulle göra om Grekland får vara kvar i Unionen, motsvarande kostnads belopp är givetvis tillgängligt för att låna ut tämligen omgående, så är det med all sannolikhet.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram